Kenneth

Mitt andliga sökande började redan i tonåren då det var mycket våld och droger bland mina vänner vilket givetvis jag också prövade på. Efter att ha insett att jag snart skulle sitta på ungdomsfängelse om jag inte ändrade mig så bestämde jag mig för ta tag i mitt liv. Ironiskt nog var mitt första steg mot ett mer kärleksfullt liv att göra militärtänstgöring. Åklagaren gav mig chansen att slippa ungdomsfängelse om jag klarade militärtjänstgöringen bra vilket jag gjorde.

Efter militärtjänstgöringen återvände jag till cementgjuteriet där jag arbetade. Trivdes verkligen inte med tillvaron. Började läsa böcker om andlighet och psykologi i smyg parallellt med att jag fortfarande hittade på en hel del bus tillsammans med det gamla kompisgänget. Fick till slut nog av cementgjuteriet sa upp mig och flyttade tiillbaka till mina gamla hemtrakter (Sala). Hade mycket kontakt med min gamla klasskompis Runar som insåg att jag var intresserad av att få ut lite mer av mitt liv. Efter lång övertalning lyckades han få med mig som studiebesökare på Kungsängsskolan och övetygade mig sen om att söka.Det blev verkligen en helomvändning i mitt liv, jag älskade att studera och gjorde det nästan dygnet runt den första terminen. Hade en hel del att ta igen, underkänd i nästan alla ämnen i grundskolan. Tusen tack för att du trodde på mig Runar jag kommer alltid att älska dig för det.

Efter gymnasiet flyttade jag vidare till universitetet i Uppsala och läste geologi. Tappade nog fotfästet lite där mycket festande men skötte ändå studierna. Det var nog den andligt sökande delen i mig som blev mest lidande och jag mådde periodvis rätt dåligt psyksikt. I slutet av min utbildning dog Runar, drunknade i ett dike utanför Järlåsa troligen en oturlig kombination av plats och ett epileptiskt anfall. Efter studierna jobbade jag en sommar på ett hem för handikappade barn och sedan bar det av till mitt första uppdrag som geolog i Jämtland. Blev förälskad i landskapet och återvände dit så ofta jag kunde under de närmsta åren. Jobbade vidare som geolog och var en tid vid Zinkgruvan utanför Askersund. Samtidigt som jag blev erbjuden jobb som gruvkartör så kom ett erbjudande om att läsa vidare till miljöinspektör. Eftersom jag hade svårt att tänka mig att arbeta under jord och dessutom insåg att arbetet som geolog var lite socialt handikappande, mycket ute i fält, så valde jag att läsa vidare. Utbildningen var i Kalmar så jag flyttade dit 1991. Där träffade jag också min fru se Om Oss.

Nu är mitt mål i livet att hjälpa mig själv och andra att se det strålande ljus som omger oss alla och hjälpa till att sprida det vidare.

 

Jularp 302,243 93 Höör Tel. 0722-181625, 0706-80 79 13 Hosted by Datakultur